GROVSOPRUMMET

För allas trevnad behöver vi alla ta ett gemensamt ansvar för att grovsoprummet hålls i gott skick och att rätt typ av avfall lämnas där, detta så att vi kan ha ett grovsoprum även i fortsättningen.

HUR GÖR JAG?

Kompostpåsarna slänger du i kärlen för kompost.

Grovafall placerar du mot väggen eller i det stora kärlet avsett för grovsopor.

Var noga med hur du placerar ditt grovavfall. Är det fullt får du avvakta med att lämna dina grovsopor tills grovsoprummet har tömts och det finns plats.

 

VAD FÅR JAG SLÄNGA?

Grovsoprummet är till för GROVSOPOR, dvs skrymmande hushållsavfall såsom trasiga möbler, cyklar och sådant som inte ryms i sopnedkastet. 

 

VAD FÅR JAG INTE SLÄNGA?

Det är inte tillåtet att lämna bygg- och rivningsmaterial, elektronik, batterier, färg och  kemikalier.

Det är inte heller tillåtet att slänga hushållssopor / soppåsar i kärlet för grovsopor. Hushållssopor skall slängas i sopnedkasten i trappuppgången. 

Tidningar samt återvinning av kartong, glas, metall, plast skall du lämna på en återvinningsstation.  Har du skrymmande kartonger är det ditt ansvar att ta isär dem och göra dem tillräckligt små för att du ska kunna lämna dem i kärlen på återvinningsstationerna. 

Det finns tre stycken återvinningsstationer inom gångavstånd: en på parkeringen Virvelvindsgatan 10, en på Övre Hallegatan och en på Västra Stillestorpsgatan.

 

KONSEKVENSER AV FELAKTIGT SLÄNGDA SOPOR

Konsekvenser av att felaktig avfall ställs i grovsoprummet eller att stora föremål läggs på golvet är att sophämtarna inte kan tömma kärlen och därmed förblir kärlen fulla/överfulla vilket gör att grovsoprummet blir obrukbart för oss alla.

Behöver vi beställa extra hämtnignar för att kärlen inte kan tömmas måste vi betala extra för detta, vilket blir väldigt dyrt för föreningen.